Solergy header

BTW op Zonnepanelen,

Het Europese hof heeft besloten dat iedereen die zonnepanelen op het dak heeft de btw op zonnepanelen kan terugvorderen. Dat is goed nieuws voor particulieren die zonnepanelen kopen. Normaliter zou dit voor administratieve rompslomp moeten zorgen. Maar de minister van financien heeft dit vergemakkelijkt.

De beslissing om zonnepanelen te kopen is nu nog voordeliger geworden. U kunt namelijk al gauw honderden euor's voordeel hebben op uw aankoop. Zonnepanelen zijn al een stuk goedkoper dan stroom van de energiebedrijf. Daarbovenop kun je nu nog meer voordeel halen door de btw op zonnepanelen terug te vragen. Daarvoor dien je wel ingeschreven te staan als ondernemer. Dat op zichzelf is natuurlijk een fluitje van een cent. Maar wat betekend dit nu echt.

Onderneming en btw

Normaliter dient een onderneming elk kwartaal de btw aangifte te doen. Dit brengt administratieve rompslomp met zich mee. Het geval is dat dit niet voor altijd hoeft. Een onderneming hoeft namelijk geen aangifte te doen indien er in een kalenderjaar minder dan  €1345 btw afgedragen hoeft te worden. Bij een particuliere zonnestroom is dat veelal het geval. Een gemiddelde zonnepanelen systeem zal jaarlijks niet meer dan een paar honderd euro aan btw opbrengen. Waardoor de eigenaar van een zonnepanelen systeem onder de zogenaamde kleinondernemers regeling valt en geen btw hoeft af te dragen.

Administratie:

Voor het eerste jaar vinden er nog wel btw aangiftes plaats. De belastingdienst heeft de ontheffing aangifteplicht voor zonnepaneelhouders vergemakkelijkt. U kunt namelijk bij het invullen van de opgaaf zonnepaneelhouders aangeven dat u gebruik wilt maken van kleinondernemersregeling. Hierdoor hoeft u in de komende jaren geen aangifte meer te doen.  

Prijs van zonnepanelen

De btw op zonnepanelen drijft de prijs van zonnepanelen uiteraard op. Daar op de aankoop geen btw meer hoeft te worden afgedragen heeft dat positieve effecten op de prijs. Er kan een verschil ontstaan tussen de 200 en 1100 euro in de aanschafprijs. uiteraard wordt mede hierdoor de terugverdientijd een stuk sneller.

Levering particulieren

Solergy levert geen zonnepanelen aan particulieren. U kunt de opgaaf zonnepaneelhouders bij uw installateur opvragen.

CONTACT

Solergy
Virulyweg 27
7602 RG Almelo

MAIL info@solergy.nl

Nieuws