Solergy header

Kosten zonnepanelen

Wat kosten zonnepanelen tegenwoordig?

Duurzaam en verantwoord ondernemen is tegenwoordig een groot goed. Een bewuste en milieuvriendelijke insteek in een bedrijf wordt op hoge waarde geschat. Door een groene weg te kiezen met uw onderneming kunt u het imago van uw bedrijf opkrikken. Maar niet alleen is deze beeldvorming een voordeel van groen ondernemen: het kan ook heel voordelig zijn voor de toekomst. Door nu te investeren in een milieuvriendelijke strategie, bent u over een paar jaar lager uit met de kosten. Zonnepanelen zijn een voorbeeld van een dergelijke duurzame investering. Het lijkt een prijzige verbouwing, maar u zult zien dat het zetten van zonnepanelen zich zal uitbetalen. De overheid draagt bijvoorbeeld een deel bij aan de kosten. Zonnepanelen passen namelijk in het plan van de kant die de overheid op wil met de maatschappij. Uiteindelijk kosten zonnepanelen dus niet eens zo veel, en ze leveren wel heel wat op. Het is dus om meerdere redenen de moeite waard om eens te overwegen de stap richting een groene onderneming te zetten. De investering zal niet alleen het milieu goed doen, maar ook de reputatie van uw bedrijf.

Kosten zonnepanelen: investeren en geld besparen

Zonnepanelen zijn een flinke investering. Een verzameling van zes panelen kost al rond de vierduizend euro, tien panelen rond de zesduizend. Wilt u panelen aanleggen op uw boerenbedrijf, dan kunt u zich voorstellen dat de kosten nog veel hoger uitvallen door het grote aantal. Toch hoeft u zich geen zorgen te maken over de kosten. Zonnepanelen wekken groene energie, en dat is erg gewild in de samenleving van vandaag. Een deel van de prijs wordt daarom door de staat vergoed. Zonne-energie is namelijk duurzaam, en hoe meer mensen gebruik maken van zonne-energie of andere groene energie, hoe minder we afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen die aan het opraken zijn. De overheid heeft daarom een aftrekpost van de belasting in het leven geroepen: de Energie Investeringsaftrek. Heeft u geïnvesteerd in zonnepanelen, dan kunt u het bedrag aftrekken van het belastbaar inkomen. Op die manier haalt u voordeel uit de milieuvriendelijke stappen die u neemt met het bedrijf. Dan kosten zonnepanelen toch niet zoveel als u dacht. Naast dit voordeel moet u ook niet vergeten dat u met zonnepanelen zelfvoorzienend bent in energie. Voor elektriciteit heeft u dus niet langer kosten. Zonnepanelen zijn op het moment zelfs rendabel, door de gestegen elektriciteitsprijzen. Bovendien zijn de prijzen van de panelen gedaald. Door de lange levensduur van de panelen is het rendement ervan hoger dan de kosten. Zonnepanelen zijn een investering die zich uiteindelijk helemaal uitbetaalt. Het kan ook zijn dat uw panelen meer energie opwekken dan u daadwerkelijk gebruikt in huis of in het bedrijf. U kunt dan de energie die over is terugleveren aan een energieleverancier. De energie die teveel wordt opgewekt gaat automatisch het net in. De leverancier betaalt u dan voor de energie die u levert! De stroommeter houdt bij hoeveel energie u teruglevert. U krijgt op jaarbasis de vergoeding van de energieleverancier uitbetaald. Over een lange tijd genomen kosten zonnepanelen dus helemaal niks en kunnen ze zelfs wat opleveren.

Kies verantwoord, kies zonnepanelen

Als we rustig alles op een rijtje zetten, zien we dat er eigenlijk alleen maar voordelen aan het gebruik van zonnepanelen zitten. Het hoeft absoluut niet veel te kosten, zonnepanelen leveren immers een belastingvoordeel op en betalen zichzelf over de jaren weer uit. Het enige wat u nodig hebt is een klein kapitaal zodat u de panelen ook daadwerkelijk kan aanschaffen.

Zoals ook vermeld aan het begin van dit artikel, is de aanschaf van zonnepanelen tevens een goede strategie om het imago van uw bedrijf te verbeteren. Een groene bedrijfsvoering staat voor maatschappelijk verantwoord denken en een gevoel voor de toekomst. Als u voor groen kiest, zullen buitenstaanders op een positieve manier over uw bedrijf gaan denken. U zult een verantwoord imago krijgen. Door de aanschaf van zonnepanelen investeert u dus ook meteen in de PR en het imago van uw onderneming. Hiervoor maakt u dus geen extra kosten. Zonnepanelen doen het werk voor u! Laten we alle voordelen nog eens op een rijtje zetten. Wat kosten zonnepanelen? Uiteindelijk hoeven ze u en uw onderneming bijna niets te kosten. Zonnepanelen voorzien uw bedrijf van stroom waardoor u geen energierekeningen meer hoeft te betalen. De stroom die over is kunt u terugleveren aan het net, waarvoor u een vergoeding krijgt van de energieleverancier. De aanschaf van zonnepanelen is fiscaal aftrekbaar, dus ook daar scheelt het u kosten. Zonnepanelen kosten wel wat, maar uiteindelijk zijn ze rendabel door hun lange levensduur. Beschikt u dus over genoeg kapitaal voor de aanschaf, twijfel niet en laat een aantal panelen monteren op het zuiden. Deze actie zal het imago van uw bedrijf ook goed doen: maatschappelijk en milieuvriendelijk ondernemen doet het vandaag erg goed onder de klanten. Met zonnepanelen werkt u dus ook aan het imago van uw bedrijf, zonder het maken van extra kosten! Zonnepanelen hebben in feite geen nadelen. Voor sommige mensen is het esthetische aspect een nadeel, maar de meeste mensen zijn tegenwoordig helemaal gewend aan een stel blauwe panelen op het dak. Het heeft een positieve uitstraling, door de betekenis die de panelen hebben. Met de panelen laat u zien dat u aan de toekomst en aan de generaties van de toekomst denkt. Laat ze nu installeren en profiteer van alle voordelen van zonne-energie!

CONTACT

Solergy
Virulyweg 27
7602 RG Almelo

MAIL info@solergy.nl

Nieuws