Solergy header

Opbrengst zonnepanelen

De opbrengst van zonnepanelen is groter dan de meeste mensen denken. Bij het gebruik van zonne-energie denkt men niet alleen aan het opleveren van geld. De meesten denken aan een beter milieu, hogere kosten en los zijn van de energietarieven. Maar de opbrengst van zonnepanelen is zoveel meer en Solergy wilt graag zijn klanten hierover inlichten. Wij zijn meer dan een leverancier van materialen. Wij adviseren, begeleiden en leveren de producten die nodig zijn voor het gebruik van zonne-energie. Het is zelfs mogelijk om door onze medewerkers de panelen te laten monteren. Wanneer u in zee gaat met ons, staat u er niet alleen voor. Wij zorgen dat u helemaal op de hoogte bent van deze duurzame investering en alles weet over de opbrengst van uw zonnepanelen.  Op onze website solergy.nl hebben wij al zoveel mogelijk informatie gezet, zodat u zich op uw gemak kan inlezen. Zo ook over de opbrengst van zonnepanelen. De aanschaf van deze spullen is een behoorlijke investering en deze wilt u uiteraard niet zomaar doen. Zodra u contact opneemt met Solergy hierover, dan zullen we u alles stap voor stap met u doornemen:

 • de geschiktheid van uw huis.
 • de eventuele plek voor de panelen.
 • de geschikte soort zonneplaten die u moet aanschaffen.
 • eventuele subsidies.
 • financiële voordelen met betrekking tot energieoplevering en kosten

Op deze manier weet u alles wat nodig is over de opbrengst van zonnepanelen. Verder vertellen wij u ook meer over de werking van zonne-energie. De platen bevatten zonnecellen die in een serie aan elkaar verbonden zijn. Ze bestaan uit Silicum wat gemaakt is uit zand. Zodra er zonlicht op de cellen schijnt, prikkelt het de positieve en negatieve laagjes in de cellen. Vervolgens ontstaat er stroom. Naast de panelen heeft u ook een omvormer nodig. Deze zet de opgewekte zonnestroom om in wisselstroom die uiteindelijk gebruikt wordt.

Opbrengst zonnepanelen, alles wat u moet weten

De opbrengst heeft meerdere vormen. Van sommige weet u hoogstwaarschijnlijk nog weinig af. Hierover willen de medewerkers van Solergy u graag meer over vertellen. Voordat u overgaat op het opwekken van stroom via zonne-energie, zorgen wij ervoor dat u meer dan goed op de hoogte bent van de financieringen. Deze bestaat onder meer uit:

 • subsidies
 • opbrengst van de stroom
 • waarde van het huis

Wanneer u investeert in zonne-energie gaat u een lange verbintenis aan. Het is logisch dat u goed wilt weten waar u aan begint. Daarom kunnen wij voor u een berekening maken van de toekomstige opbrengst zonnepanelen. Dit doen wij aan de hand van uw huis en uw woonplaats. Onze berekening is niet alleen de standaardberekening, maar wij nemen alles mee. Zo krijgt u een compleet beeld van de opbrengst van uw zonnepanelen. Een van de factoren die meespelen bij de opbrengst van zonnepanelen, is het rendement van zonne-energie. Dit is de hoeveelheid energie wat opgewekt wordt zodra het zonlicht op de zonnepanelen valt. Andere factoren die de opbrengst van zonnepanelen beïnvloeden zijn:

 • de plaatsing van de panelen, wat bepalend is voor de hoeveelheid zonlicht dat opgevangen wordt
 • de oppervlakte
 • zoninstraling, oftewel de hoeveelheid zon op dat moment in een gebied
 • de hoeveelheid zonuren
 • temperatuur

In Nederland zijn het aantal zonuren, de hoeveelheid zonstraling en temperatuur niet bijzonder veel of hoog. Maar dit wilt niet zeggen dat wij niet kunnen profiteren van de opbrengst zonnepanelen. Uiteraard zal de opbrengst avn zonnepanelen in de zonnige oorden hoger zijn, maar in Nederland is het zeker niet onmogelijk. Niet voor niets zijn er steeds meer huizen te zien met deze platen op het dak. Het is zeker mogelijk om stroom via zonlicht op te wekken. De medewerkers van Solergy willen u hierover graag inlichten.

Solergy biedt advies en producten

Bij Solergy kan u terecht voor alles wat nodig is als u over wilt gaan op zonne-energie. Wij begeleiden u in elke stap. Daarnaast zullen wij u ook adviseren in de materialen die u moet aanschaffen. De type panelen zijn afhankelijk van veel punten. Zoals de ligging van uw huis, de plaats van de panelen, de hoeveelheid zonlicht wat valt op de specifieke plek voor de panelen. Verder komen er veel berekeningen kijken:

 • de energieopbrengst
 • de financieringen wat betreft de subsidies
 • de hoeveelheid opgewekte stroom
 • bepalen hoeveel panelen nodig zijn

Het zijn allemaal ingewikkelde berekeningen waar u een professional naar moet laten kijken. Bij Solergy bent u hiervoor aan het goede adres. Wanneer u eenmaal alle berekeningen heeft gedaan en u overgaat op de aanschaf van de platen, dan kan Solergy u ook nog helpen met het plaatsen. Sommige mensen kunnen dit zelf. Het is echter een procedure die goed gedaan moet worden. Voor een ervaren doe-het-zelver is het niet moeilijk om ze te bevestigen. Mocht u niet tot deze categorie behoren, dan hebben wij installateurs en technici die de plaatsing kunnen overnemen. U bent er dan zeker van dat alles goed gebeurd. De opbrengst van zonnepanelen kan alleen maar goed gaan, als alle berekeningen en de plaatsing juist zijn uitgevoerd. Uiteraard zijn veel factoren niet in de hand te houden zoals het weer, de zonstraling en zonuren. Solergy helpt zijn klanten graag met al deze punten, zodat zij goed geïnformeerd overstappen naar zonne-energie. Maak gebruik van onze totaalservice en neem contact met ons op voor advies over onze producten voor duurzame stroom.
 

CONTACT

Solergy
Virulyweg 27
7602 RG Almelo

MAIL info@solergy.nl

Nieuws