Solergy header

Bedrijfsmatige zonnepanelen

Als ondernemer let u steeds meer op MVO. Zonnepanelen voor het bedrijf horen daar zonder meer bij.

Bij aanschaf van zakelijke zonnepanelen heeft u voordelen die een particulier niet zomaar heeft. Uiteraard heeft een onderneming over het algemeen lagere stroomkosten per KWh. Maar een onderneming verbruikt ook veel meer energie, waardoor de lasten uiteindelijk zeker van invloed zijn op uw bedrijfsvoering.

Bij bedrijfsmatige zonnepanelen wordt er een onderscheid gemaakt tussen klein- en grootverbruikers. Kleinverbruikers hebben een aansluitwaarde tot maximaal 3 x 80Amp. Alles wat erboven komt, is onderverdeeld in grootverbruikers. Bij welke van de twee verbruikers u behoort, is van grote invloed op uw investering en rendement. U kunt namelijk als kleinverbruiker alles dat u opwekt ook 1 op 1 salderen met uw verbruik. Een grootverbruiker met zonnepanelen wordt gezien als energieleverancier. Er zal hier dan ook geen sprake zijn van salderen, maar van teruglevering. Het verschil tussen beiden kunt u lezen onder het kopje terugleveren.

  • Voornamelijk voor kleinverbruikers die hun volledige energie opwekken zijn zonnepanelen de uitkomst. U levert namelijk 1 op 1 terug aan het net wanneer u zonnestroom opwekt en neemt van het net af wanneer het bijvoorbeeld donker is. Uw terugverdienmodel is afhankelijk van opeenhopende aspecten. Daarbij houden we rekening met de rechtsvorm, de winst, het verbruik en uiteraard de aansluitwaarde.
  • Wanneer u als onderneming investeert in zonnepanelen heeft u een aantal belastingvoordelen. Hieronder vallen de EIA ( energie-investeringsaftrek), de KIA ( klein investeringsaftrek) en de vervroegde afschrijving. Er is een maximum aan vermindering per jaar. Indien u in een jaar meer dan € 306.931 investeert, kunt u geen gebruik meer maken van de KIA.

Verder kunt u tevens gebruik maken van de vervroegde afschrijving. Daarin kunt u kiezen om uw zonnepanelen systeem binnen een aantal jaar af te schrijven. Dat lijdt tot een snellere terugverdienmodel. Uiteindelijk levert dat niet meer rendement op.

Solergy heeft alles in huis om u volledig op de hoogte te stellen van de mogelijkheden binnen de zakelijke sector. Als onderneming bent u in staat om al binnen een aantal jaar uw volledige investering te hebben terugverdiend. Over het algemeen kunnen we vaststellen dat een winstboekend bedrijf dat investeert in zonne-energie, in minder dan 8 jaar het volledige bedrag heeft terugverdiend. Snellere terugverdientijden zijn mogelijk bij hoge winsten en een laag verbruik.

 

CONTACT

Solergy
Virulyweg 27
7602 RG Almelo

MAIL info@solergy.nl

Nieuws