Solergy header

Zonnecellen kopen

Heeft u besloten zonnecellen te kopen? Dan kunt u zich daar het beste goed op voorbereiden wanneer u zonnecellen wilt kopen voor uw huis. Welk soort zonnecellen kopen is het beste? En waar dient u verder nog op te letten bij de aanschaf van zonnecellen?

Zonnecellen kopen

Wat zijn zonnecellen?
Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen. Deze cellen zijn in een serie aan elkaar verbonden. De cellen bestaan over het algemeen uit Silicium, wat uit zand wordt gemaakt. Er is een positief laagje en een negatief laagje. Daartussenin zit een Bandgap. Wanneer er licht op de cel schijnt komt het in aanraking met een positief en een negatief deeltje. Zo wordt er stroom opgewekt.

Is mijn huis geschikt voor zonnecellen?
Voordat u zonnecellen gaat kopen is het uiteraard van belang om te weten of uw huis wel geschikt is voor zonnecellen. Dit heeft onder andere te maken met de helling en de ligging van uw dak. De zonnepanelen kunnen zowel op een plat als schuin dak worden geplaatst. Eigenlijk is dus elk type woning wel geschikt voor zonnecellen. Het aantal beschikbare vierkante meter op uw dak bepaalt echter hoeveel zonnepanelen u kunt plaatsen.

De dakligging en -helling van uw huis
Bij zonnecellen kopen is het van belang dat u weet hoe de ligging en helling van uw dak zijn. Deze bepalen namelijk of u optimaal van de zonrichting gebruik kunt maken. Een dak met richting zuid is het meest gunstig. Daarbij haalt u het hoogste rendement uit de zonnecellen op een schuin dak met een hellingshoek van 36 graden. Een plat dak is ook ideaal, want dan kunt u zelf de richting en helling van de zonnecellen bepalen.

Voordelen zonnecellen kopen

  • Het levert geld op
  • Het is milieuvriendelijk
  • Investering met een hoog rendement
  • Het is duurzaam
  • Een lagere energierekening

Meer weten over zonnecellen kopen?
Gaat u zonnecellen kopen? Bij Solergy kunt u altijd terecht op het gebied van zonnecellen en zonnepanelen. Wij vertellen u alles over de werking en rekenen voor u uit hoe snel u de investering in uw zonnecellen heeft terugverdiend. Neem eens contact met ons op als u daar interesse in heeft.

CONTACT

Solergy
Virulyweg 27
7602 RG Almelo

MAIL info@solergy.nl

Nieuws