+31 (0)546 625660 info@solergy.nl

Duurder verkopen en een hoger conversiepercentage? Het kan! Zo verkoop je kwaliteit

Duurder verkopen en een hoger conversiepercentage? Het kan! Zo verkoop je kwaliteit. De markt kan veranderen, maar één ding blijft hetzelfde: hoe mensen beslissen wat ze willen. Sommigen gaan voor lage kosten, anderen voor hoge kwaliteit. Hoewel er veel mensen zijn die op zoek zijn naar betaalbare opties, is er ook veel concurrentie op dat gebied. Daarentegen is de klantengroep die op zoek is naar kwaliteit kleiner, maar de concurrentie is ook veel lager. Hierdoor kun je voldoende projecten verkopen en een degelijke boterham verdienen.

Het verkopen van een uniek en goed product kan in het begin wat moeite kosten, maar als je het proces eenmaal onder de knie hebt, zul je merken dat je stabiele verkopen hebt en goede winstmarges.

3 punten waaraan je product aan moet voldoen om meer marge te maken en opdrachten makkelijker te scoren

1. Schaars product

Hoe uniek ben je? Kies een goed en schaars product. De meest bekende merken zijn in dit geval geen optie, aangezien ze overal verkrijgbaar zijn … en de prijzen ook. Met een uniek en schaars product staan je prijzen niet onder druk.

2. Zoveel mogelijk vermogen
  • Met een TOPCON-zonnepaneel kun je 1-2% meer vermogen bieden dan met PERC- zonnepanelen.
  • Kies voor meer rendement met N-Type Zonnecellen. Ze leveren meer vermogen, zijn stabieler maar wel iets duurder dan P-Type Zonnecellen.
3. Sterke Garantie en Unieke eigenschappen

Glas-Glas zonnepanelen gaan veel langer mee en zijn voorzien van een uitstekende productgarantie van 25 jaar, een lineaire opbrengst garantie van 30 jaar, en een opbrengst van maar liefst 87.4% na 30 jaar. Klanten die op zoek zijn naar kwaliteit zijn ook de klanten die risico willen vermijden. Een solide garantie is heel belangrijk.

1-2% meer vermogen met TOPCON vs. PERC

1-2% meer vermogen met TOPCON vs. PERC Natuurlijk moet een zonnepaneel zoveel mogelijk energie kunnen genereren. Dankzij slimme TOPCON-technologie kunnen zonnepanelen met TOPCON-cellen 1-2% efficiënter werken dan oudere PERC-modellen. Wat maakt TOPCON anders? De meeste PERC-zonnecellen hebben een spiegelende laag ingebouwd om verloren zonlicht dat niet direct door de cel is geabsorbeerd alsnog te reflecteren, zodat dit nogmaals door de cel kan worden opgevangen. TOPCON doet dit nog beter door niet één, maar twee spiegelende lagen te gebruiken, waardoor er minder licht verloren gaat en er meer energie uit zonlicht wordt omgezet.

Meer rendement met N-Type dan met P-Type Zonnecellen

Zonnepanelen hebben ofwel P-Type of N-Type zonnecellen. Hoewel de samenstelling van beide cellen vrijwel hetzelfde is, is het enige verschil de lading die aan de cel wordt gegeven. De P-type cellen worden positief geladen en de N-Type cellen negatief geladen.

P-Type cellen zijn goedkoper maar minder krachtig dan N-Type cellen.

De maximale efficiëntie van P-Type cellen is 24% en dit maximum is al bereikt.

Grappig genoeg werden P-Type cellen oorspronkelijk ontwikkeld voor gebruik in de ruimte. Echter, door de exploderende commerciële vraag naar zonnepanelen en het gebrek aan alternatieven voor P-Type zonnecellen, werden ze verder ontwikkeld en vormen ze nu de basis voor bijna 90% van alle zonnepanelen.

Omdat deze cellen geladen worden met de chemische stof “boron” bestaat het risico dat ze sneller achteruitgaan als ze in aanraking komen met zuurstof. Hierdoor is de garantie op deze cellen korter dan op de N-Type cellen.

De N-Type cellen worden negatief geladen door gebruik te maken van de chemische stof “fosfor”. Ze zijn stabiel en gaan langer mee. In 2023 is de maximale efficiëntie van deze cel al 25,7%, en er is nog veel ruimte voor verdere verbetering. De verwachting is dan ook dat deze cel de nieuwe standaard zal worden.

N- type Samengevat:

  • Meer vermogen
  • Stabieler
  • Iets duurder

Langere garantie en meer opbrengst met Glas-Glas dan met Glas-Folie zonnepanelen

Glas-Glas panelen zijn duurzamer dan Glas-Folie panelen. Net als alles kunnen zonnepanelen uitzetten en krimpen door temperatuurveranderingen. Door twee identieke glasplaten te gebruiken, kunnen de cellen veilig uitzetten en krimpen zonder schade, dankzij de “neutrale zone”. Het belangrijkste is dat de bovenste en onderste glasplaten identiek moeten zijn. Als ze niet identiek zijn, bijvoorbeeld qua dikte of samenstelling, kunnen de cellen beschadigd raken.

Bovendien is er geen risico dat vocht of zuurstof de cellen kan bereiken, omdat de achterste folie is vervangen door een tweede glasplaat. Dit is belangrijk omdat hierdoor de cellen niet verouderen. Uit onderzoek is gebleken dat de cellen even sterk blijven produceren als op de eerste dag. De enige degradatie die plaatsvindt is minimaal en wordt veroorzaakt door slijtage van het glas en vuil op het glas.

Glas-Glas zonnepanelen gaan veel langer mee en zijn voorzien van een uitstekende productgarantie van 25 jaar, een lineaire opbrengst garantie van 30 jaar, en een opbrengst van maar liefst 87.4% na 30 jaar.

Het bijzondere van Jolywood Glas-Glas | TOPCON | N-Type Zonnepanelen

De Jolywood Glas-Glas panelen zijn bijzonder omdat ze al deze drie technologieën combineren. Dit betekent dat je veel kwaliteit aan je klanten kunt bieden in één pakket. Natuurlijk moet je dit wel goed aan je klanten kunnen uitleggen. Als je meer wilt weten, bel of mail ons dan gerust. We helpen je graag. Bekijk hier ons aanbod van Jolywood zonnepanelen:

Conclusie: Kwaliteit Laten Zien in de Zonne-energiemarkt

Naarmate de wereld van zonne-energie verandert, is het duidelijk dat je je moet focussen op kwaliteit en jezelf moet onderscheiden. Door te begrijpen hoeveel energie een paneel kan opwekken, de juiste soort zonnecel te kiezen en te gaan voor sterke Glas-Glas panelen, kun je jezelf onderscheiden in een drukke markt. De Jolywood Glas-Glas panelen laten zien hoe innovatie verschillende technologieën kan combineren voor betere kwaliteit. Als je klaar bent om te schitteren in de zonne-energiemarkt, neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie en begeleiding. Samen gebruiken we de kracht van de zon voor een duurzame toekomst.

Lees meer over:

Categorieën

Klant worden bij:

 

Houd jij je als solarspecialist dagelijks met de verkoop van zonne-energie systemen bezig? Solergy werkt graag nauw met jou samen. Laat je gegevens achter en wie weet veroveren wij binnenkort samen de solarmarkt.

Contactformulier

Solergy

BTW nr NL002120193B79
IBAN nr NL63 ABNA 0405 9574 24
KVK nr 58788379

Adres

Garstelanden 8
7676 TC

Westerhaar-Vriezenveensewijk