+31 (0)546 625660 info@solergy.nl

Noodzaak van een zakelijke batterij

 • Duurzaamheidsverplichtingen vanuit de overheid
 • Stabilisatie van het elektriciteitsnet
 • Energieopslag en afgifte op aanvraag
 • Integratie met hernieuwbare energiebronnen

  Een zakelijk batterij levert een bedrijf veel voordelen op. Enkele voorbeelden zijn: Lagere energiekosten, meer capaciteit op uw huidige aanlsuiting en back-up stroom in geval van een stroom storing.
  Daarnaast wordt een batterij gezien als een duurzaamheidsmaatregel en de overheid stimuleert dit met veel interessante fiscale maatregelen.
  Maar de investering is hoog en er niet zonder risico. Laat u daarom goed adviseren door een specialist met veel ervaring.

  Duurzaamheidsverplichtingen vanuit de overheid

  De energiebesparingsplicht verplicht bedrijven en instellingen met een energiegebruik van 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas alle mogelijke energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder.

  De verhuurder zal meestal alleen verplicht zijn om de spouwmuur te isoleren. De meeste andere maatregelen uit de erkende maatregelenlijst behoren niet tot de casco en zijn dus de verantwoordelijkheid van de huurder.

  Zonnepanelen en een zakelijke batterij zijn de meest voor de hand liggende energiebesparing.

  Stabilisatie van het elektriciteitsnet:

  Door energiepieken te absorberen en te egaliseren, dragen zakelijke batterijsystemen bij aan een stabielere werking van het elektriciteitsnet. Dit helpt niet alleen om black-outs en storingen te voorkomen, maar kan ook leiden tot lagere kosten voor netbeheerders, die anders extra infrastructuur zouden moeten bouwen om pieken op te vangen.

  Energieopslag en -afgifte op aanvraag:

  Zakelijke batterijsystemen kunnen energie opslaan tijdens periodes van lage vraag en deze vrijgeven wanneer de vraag piekt. Dit stelt bedrijven in staat om energie te gebruiken wanneer het nodig is, waardoor ze kunnen profiteren van lagere tarieven tijdens daluren en dure piektarieven vermijden. Een duidelijk voordeel van zakelijke batterijen is hun vermogen om de energiekosten te verlagen en tegelijkertijd een betrouwbare energiebron te bieden, zelfs tijdens stroomuitval of onregelmatigheden in het elektriciteitsnet.

  Integratie met hernieuwbare energiebronnen:

  Zakelijke batterijsystemen kunnen worden gekoppeld aan hernieuwbare energiebronnen zoals zonne- en windenergie. Op momenten dat de productie van hernieuwbare energie hoog is, kan overtollige energie worden opgeslagen in batterijen voor gebruik op momenten dat de productie laag is of wanneer de vraag hoog is.

  Lees meer over:

  Vrijblijvend informatie opvragen:

  Voor een op maat advies over de voordelen en toepassingen van zakelijke batterijen, neem contact op met Solergy. Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij effectief energiebeheer.

  Categorieën

  Klant worden bij:

   

  Houd jij je als solarspecialist dagelijks met de verkoop van zonne-energie systemen bezig? Solergy werkt graag nauw met jou samen. Laat je gegevens achter en wie weet veroveren wij binnenkort samen de solarmarkt.

  Contactformulier

  Solergy

  BTW nr NL002120193B79
  IBAN nr NL63 ABNA 0405 9574 24
  KVK nr 58788379

  Adres

  Garstelanden 8
  7676 TC

  Westerhaar-Vriezenveensewijk