+31 (0)546 625660 info@solergy.nl

 Omvormers

Net als bij zonnepanelen is de keuze voor de juiste omvormer van essentieel belang. Het kopen van een zonnestroom systeem houdt dus niet op bij enkel en alleen de zonnepanelen. Een zonnepanelen systeem is namelijk ook erg afhankelijk van de omvormer. Maar evenals bij zonnepanelen kan men tegenwoordig kiezen uit enorm veel verschillende merkenomvormers.

Er is in de afgelopen jaren veel verandert in onze branche. Een PV installatie is meer dan het monteren van de zonnepanelen op de desbetreffende onderconstructie en aansluiten op een omvormer. Met name vlamboogdetectie is een item geworden. Vooral micro-omvormers bieden hier een oplossing voor. Deze kleine omvormers worden boven op het dak onder de zonnepanelen geplaatst. De gelijkstroom wordt direct omgezet naar wisselstroom waardoor er bij het minste of geringste de omvormers worden uitgeschakeld. Vlambogen zijn met micro-omvormers iets uit het verleden.

Onze Merken Envertech (micro-inverters), SMA, Huawei en FoxEss.

 Micro-inverters

Micro-inverteres worden op het dak geplaatst en zetten degelijkstroom direct om in wisselstroom. Het gebruik van micro-omvormers heeft een aantal voordelen. Micro-inverters van Envertech zijn met name veel veiliger en gemakkelijk om te monteren. Daarnaast is het modulair en kan de installatie gemakkelijk uitgebreid worden. Zodra de automaten gevaar meten, schakelen ze de omvormers gelijk uit.

 Optimizers

SolarEdge is de autoriteit als het gaat om optimizers. Sinds 2011 heeft dit merk furore gemaakt en is het uitgegroeid tot een van de belangrijkste leveranciers in onze branche. Door gebruik te maken van Solaredge omvormers en optimizers wekken zonnepanelen tot wel 25% meer stroom op. Tevens heeft Solaredge standaard vlamboogdetectie waardoor het zeer goed aansluit bij de huidige eisen en regelgeving.

String omvormers

Er zijn talloze merken die string omvormers voor zonne-energie
produceren. Vooral de Chinese merken hebben de afgelopen jaren veel terrein weten te winnen. Met name Huawei en
Growatt zijn daar goede voorbeelden van. Met kwalitatief hoogwaardige omvormers, goede service en snelle leveringen
hebben hieraan bijgedragen.

Daarnaast heb je natuurlijk de alom bekende oudere merkenzoals SMA, Kaco, ABB etc. Ons aanbod van traditionele omvormers bestaat uit Huawei, Growatt, en SMA.

Daarnaast hebben we een samenwerking met FoxESS. FoxEss biedt naast hun opslagsystemen ook string omvormers aan van 700W tot aan 25KW aan vermogen.

Solergy

BTW nr NL002120193B79
IBAN nr NL63 ABNA 0405 9574 24
KVK nr 58788379

Adres

Garstelanden 8
7676 TC

Westerhaar-Vriezenveensewijk