+31 (0)546 625660 info@solergy.nl

Voor- en nadelen van een zakelijke batterij

  • Lagere CO² voetafdruk
  • Verlaging energiekosten
  •   Back-up Stroom, continuïteit in geval van een stroomstoring
  •   Flexibiliteit Stroom zonder aanlsuiting
  •   Meer capaciteit zonder verzwaring
  •   Fiscale voordelen investeren in milieumaatregelen
  • Hoge Investeringskosten
  • Risico mbt veiligheid
  • Complexiteit van de installatie
  • Beperkte levensduur (aantal cyclussen)

+ Lagere CO² voetafdruk

Een hogere CO2-voetafdruk hangt direct samen met een hoger energieverbruik. Dit vertaalt zich in hogere energierekeningen, die u kunt besteden aan andere onderdelen van uw bedrijf om meer inkomsten te genereren.

Sinds 1 januari 2021 geldt voor industriële bedrijven met een hoge CO2-uitstoot een nationale CO2-heffing. Zo worden bedrijven meer gestimuleerd om bij hun investeringen rekening te houden met de gevolgen van CO2-uitstoot voor mens en milieu.

De CO2-heffing koppelt een prijs aan de industriële emissie van een ton CO2. In 2022 is die prijs 41,75 euro. Het tarief loopt daarna ieder jaar op tot 2030. Een afnemend deel van de industriële emissies is vrijgesteld van de heffing.

+ Verlaging energiekosten

Naast het bevorderen van duurzaamheid, kan batterijopslag ook aanzienlijke kostenbesparingen opleveren voor bedrijven. Door energie op te slaan tijdens periodes van lage vraag en deze te gebruiken wanneer de tarieven hoger zijn, kunnen bedrijven profiteren van gunstige energietarieven en hun energierekening verlagen.

+ Back-up Stroom, continuïteit in geval van een stroomstoring:

Een zakelijke accu biedt bescherming tegen een instabiel energienet en bij stroomuitval of stroomstoringen en is een noodzakelijk back-up. Met een eigen energiebron zullen de bedrijfsprocessen voldoende stroom hebben en voorkomt u verlies en of schade.

Jouw toegenomen energie-zelfstandigheid verkleint je afhankelijkheid van het net en je energieleverancier. Jouw controle over je eigen verbruik neemt met een batterij alleen maar toe.

+ Flexibiliteit stroom zonder aanlsuiting

Een ander voordeel van zakelijke batterijen is hun flexibiliteit en schaalbaarheid. Bedrijven kunnen batterijsystemen aanpassen aan hun specifieke behoeften, of het nu gaat om het leveren van back-upstroom voor een klein kantoor of het ondersteunen van de energiebehoeften van een groot datacenter. Bovendien kunnen batterijoplossingen eenvoudig worden uitgebreid of aangepast naarmate de behoeften van een bedrijf in de loop van de tijd veranderen, waardoor ze een kosteneffectieve langetermijninvestering zijn.

+ Meer capaciteit zonder verzwaring

Als de huidige aansluiting onvoldoende is en u geen verzwaring kunt krijgen kan het te kort aan capaciteit opgelost worden met een batterij of een diesel aggregaat, alleen is de laatste optie niet erg milieuvriendelijk, veroorzaakt geluidsoverlast en zorgt voor torenhoge brandstofkosten.

Een batterij kan tijdens daluren of in de nacht opgeladen worden terwijl er geen stroomvraag is, en ingezet worden als extra capaciteit zodra er meer gevraagd wordt dan de maximale aansluitcapaciteit.

+ Fiscale voordelen investeren in milieumaatregelen

De Energie-investeringsaftrek is geschikt voor alle ondernemers, die een investering doen die op de Energielijst staat. Een energie-investering kan een netto voordeel opleveren van gemiddeld 11% van het investeringsbedrag (uitgaand van een vast aftrekpercentage voor de vennootschapsbelasting van 45,5% in 2023).

– Hoge Investeringskosten

Een batterij systeem is niet goedkoop, en vereist veel expertise. De installatie moet nauwkeuring en veilig uitgevoerd worden. De totale kosten van investering verschillen per situatie, maar het is een investering die wel loont. De terugverdientijd van een grootschalige accu ligt ongeveer op 6 jaar.

– Risico mbt veiligheid

Bij correct gebruik zijn batterijen veilig, maar ze kunnen brandgevaar opleveren als ze overladen worden, als er een kortsluiting ontstaat of als ze met water in aanraking komen. Ook als de batterijen niet op een juiste en veilige manier worden opgeladen kan brand ontstaan.

– Complexiteit van de installatie

Een grootschalig opslagsysteem vereist specifieke specialisme. Zo moet er een goede energiemanagementsysteem worden toegepast en afgesteld zodat er op de juiste momenten voldoende stroom wordt opgeslagen en ook weer op de juiste momenten vrij gegeven worden. Daarnaast moet dit systeem ook op een correct wijze communiceren met het net.

– Beperkte levensduur (aantal cyclussen)

Een accu heeft een beperkte levensduur. Na verloop van tijd zal de capaciteit van de accu afnemen, wat betekent dat deze minder energie kan opslaan en minder lang zijn werk doet. Dit kan leiden tot onbetrouwbare prestaties en uiteindelijk tot het volledig uitvallen van het apparaat. De meeste Accu’s hebben tussen de 5000 en de 8000 cyclussen.

Lees meer over:

Vrijblijvend informatie opvragen:

Voor een op maat advies over de voordelen en toepassingen van zakelijke batterijen, neem contact op met Solergy. Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij effectief energiebeheer.

Categorieën

Klant worden bij:

 

Houd jij je als solarspecialist dagelijks met de verkoop van zonne-energie systemen bezig? Solergy werkt graag nauw met jou samen. Laat je gegevens achter en wie weet veroveren wij binnenkort samen de solarmarkt.

Contactformulier

Solergy

BTW nr NL002120193B79
IBAN nr NL63 ABNA 0405 9574 24
KVK nr 58788379

Adres

Garstelanden 8
7676 TC

Westerhaar-Vriezenveensewijk